Kend din hud inden du bruger ufiltreret eller let filtreret argan olie – undgå allergiske reaktioner.

Normalt kan argan olie anvendes af alle i alle aldre og de helt små. Men på markedet finder man forskellige versioner af argan olien som sælges uden de korrekte oplysninger. Vi giver dig her en guide omkring allergiske reaktioner.

Der er nu flere brugere af ufiltreret eller nænsomt filtreret presset argan olie som oplever allergiske reaktioner på denne type skånsomt filtreret argan olie. Det er der en helt naturlig årsag til. Det kan kun anbefales at man køber korrekt filtreret argan olie til kosmetisk brug og især hvis man vil undgå allergiske reaktioner. Det er ikke uden grund at ufilteret, nænsomt filtreret eller skånsomt filtreret argan normalt ikke er at finde på markedet, det er der en årsag til.

Vi har lavet vort eget lille forsøg, blot for at illustrere fakta omkring reaktionerne der kan komme ved at huden kommer i kontakt med de stoffer der normalt er filtreret fra i kvalitets argan olie og derfor ikke findes i korrekt filtreret argan olie, men kun forkommer i de versioner der ikke er filtrerede eller som er nænsomt eller skånsomt filtrerede.

Billeder der illustrerer reaktionen af påførsel af rester fra korrekt filtreret argan olie

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Som man kan se på billederne så kommer der en reaktion og det er blot efter 10 minutter. Den masse man ser på billede 2 fra venstre er det der filtreres fra argan olien efter den har stået nogle dage og bundfældet. Og som det fremgår på det 3. billede så er der sket en reaktion på relativt kort tid. Reaktionen med prikken og rødmen det pågældende sted fortsætter op til 1 time eller mere efter den frafiltrerede masse er fjernet.

Det er naturligvis illustreret ved den koncentrerede frafiltrerede masse og derfor vil koncentrationen naturligvis være mindre i den ufiltrerede eller nænsomt filtrerede argan olie, men ikke desto mindre er der nu folk der har allergiske reaktioner på brugen af disse ulfiltrerede argan olier og man skal derfor være påpasselig med at bruge olien på særligt følsomme steder eller på babyer. Dette er alene gældende for de versioner af argan olie der ikke er korrekt filtreret. Der er ikke kendskab til nogle allergiske reaktioner med den korrekt filtrerede argan olie som man generelt finder på markedet.

Som forbruger af argan olie kan man jo også stille sig selv følgende spørgsmål: Hvorfor er den ufiltrerede eller nænsomt filtrerede olie ikke almindeligt tilgængeligt på markedet?

Der forskes meget og der forskes også i anvendelsen af denne masse som fremkommer ved filtreringen og den indeholder stoffer der normalt ikke er tilgængelig i den korrekt filtrerede argan olie. Disse stoffer er isoleret set ganske virksomme i andre henseender eller kombinationer, men der er ingen undersøgelser eller videnskabelige dokumenter der påpeger brugen af disse elementer i almen hudpleje ved pleje med ufiltreret eller nænsomt filtreret argan olie.

Brug af ufiltreret eller nænsomt filtreret argan olie i håret.
Der er ingen udfordringer i at bruge denne version af argan olien i håret, da der ikke vil være nogle forskelle på anvendelsen og resultaterne som vil være ligeså positive som brug af filtreret argan olie.

Konklusion
Oplever man en rødmen eller “prikken” i huden ved anvendelse af ulfiltreret eller skånsomt/nænsomt filtreret argan olie, så bør man ophøre med brugen og skifte til et at de mange andre mærker der er på markedet som sælger ren argan olie. Oplever man derimod ingen reaktioner, så er der ikke umiddelbart nogen grund til ikke at fortsætte brugen af denne version, men hold øje med eventuelle reaktioner.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Kend din hud inden du bruger ufiltreret eller let filtreret argan olie - undgå allergiske reaktioner., 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*