Hvad er argan olie?

Hvad er argan olie? Og hvor kommer argan olie fra? – Mange stiller sig selv de spørgsmål for tiden, da denne fantastiske olie fra Marokko (også kendt som marokkansk olie) stiger og stiger i popularitet.

Vi kalder arganolie for “Det marokkanske Guld” – og andre beskriver arganolie som “Det flydende guld der gør dig sund og smuk”.

Argan olie er en olie der fremstilles efter presning af argan kernerne som er en slags mandel der er inden i en nøddeagtig hård skal, der også ved høst er omgivet af det man betegner som frugtkødet som oftest er indtørret efter noget tid og opsamling fra jorden

Frugt fra argan træet og processen fra fugt til kerne.
Her kan man se processen efter at frugten er faldet fra argan træet (Argania Spinosa) og der sker en indtørring af frugtkødet der så fjernes fra nødden inden denne knækkes om man får argan kernen, hvorfra argan olien presses.

Argan olien har i århundreder indgået i berbernes hverdag hovedsagligt i morgenmaden blandet med almindelige mandler og honning i det der kendes som amlou (en ren delikatesse) eller efter tajine hvor man efter at have spist kommer lidt olie i tajine fadet og spiser olien med brød.

Det er først de seneste 10.15 år at olien er steget i popularitet og med ekstrem hastighed de seneste 2-3 år. Argan olie i den kosmetiske form, som stort set tidligere var ukendt af selv marokkanerne, indgår i flere og flere produkter på verdensmarkedet, og dette sker naturligvis alene grundet denne olies helt unikke egenskaber.

Den specielle sammensætning af indholdet i argan gør at den kan anvende til rigtigt mange forskellige formål og hver måned opdager man nye måder at anvende olien på, især den kosmetiske olie. Man kan groft dele de 2 versioner (den kosmetiske og spiseolien) op i følgende: Den kosmestiske oplyses af være godt mod følgende:

 • Anti-aging
 • Fugtgivende
 • Sårhelende
 • Anti-acne
 • Anti-sebum
 • Psoriasis
 • Eksem
 • Udslæt

Det er som oplyst ikke meget mere end 10 år siden, at den kostmetiske olie så “dagens” lys” og efterfølgende er blevet en vigtig del af økonomien i det sydvestlige Marokko hvor argan træerne gror. Og langt før oliens anvendelse steg i popularitet, der forskede man seriøst i argan træets biprodukter og argan oliens anvendelse, som både spise- og kosmetisk olie. Hvert år udgives der forskningsresultater der inkluderer dele at argan træet Argania Spinosa, for at se på hvordan kan man optimere anvendelsen af dette helt unikke træ med oprindelse i Marokko for millioner af år siden.

Og en del flere ting som vi kommer ind på senere samt med beskrivelse af argan olie brugeres erfaringer. Mad versionen af argan olie, hvor mandlerne er ristede inden presning, oplyses at være god mod:

 • Diabetes-2
 • Anti-proliferativ
 • Overvægt
 • For meget kolestorol (Forhøjede triglycerid værdier)

Så ud over at have en virkelig god smag og er sund, så har den tilsyneladende også indvirkning på mange andre tilstande.

Brugen af argan olie

Mange mennesker verden over benytter nu arganolie i deres daglige kropspleje, og det er derfor nødvendigt at man er sikker på det er 100% ren argan olie man bruger og man kan læse mere om forskellene her

Arganolie kan anvendes overalt på kroppen, og 100% ren arganolie kan bruges af alle i alle aldre. Mange bruger eksempelvis arganolien som blødgørende hudpleje og specielt på steder på kroppen som albuer og hæle hvor der hurtigt dannes hård hud. Mængden der skal bruges er naturligvis forskellig i forhold til hvor på kroppen at man anvender olien.

Hvis man kun ønsker en regenererende effekt i tindingerne eller omkring øjnene, så er det meget få dråber der skal bruges, hvorimod der naturligvis skal bruges mere hvis man erstatter sin fugtighedscreme til kroppen med arganolie.

Man kan også med stor fordel pleje negle, neglebånd og rødder med arganolie, olien har en fantastisk virkning til dette også.

Se mere om brugen af argan olie i de forskellige guides vi linker til her.

http://arganol-faq.de

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.9/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)
Hvad er argan olie?, 8.9 out of 10 based on 9 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*