Ægte argan olie?

Ægte argan olie – hvad er det?

Det kan undre at Forbrugerombudsmanden, Tænk eller Miljøstyrelsen der håndhæver Kosmetikbekendtgørelsen ikke er vågnet endnu, men det kommer de forhåbentligt til snart og gennemgår markedet for alle de forskellige overtrædelser.

Ægte arganolie er den olie der fremkommer ved presning af argan kerner som kommer fra argantræets nød. Denne olie, som har betegnelsen Argania Spinosa Kernel oil, er den ægte argan olie. Så PAS PÅ når du køber argan olie og husk at tjekke ingredienslisten, der skal KUN være anført navnet Argania Spinosa Kernel Oil – for at du kan være sikker på at der kun er argan olie i flasken.

Rundt omkring i verden markedsføres der produkter til hårbrug som værende argan olie med forskellige vildledende betegnelser.

Tager vi et af de mest populære produkter som MoroccanOil, som forbrugerne kan forledes til at tro er Marokkansk Argan Olie, så kan det stort set ikke være længere fra sandheden.

MoroccanOil og de fleste tilsvarende produkter er glimrende stylingprodukter, men det er altså ikke indholdet af argan olien der giver den ønskede effekt for netop den type produkter. Det er de silikoner eller andre tilsvarende ingredienser der lægger en tynd hinde på hårstråene og dermed giver den ønskede effekt.

Ægte argan olie trænger ind i håret og der skal kun anvendes ganske lidt for at det har den optimale plejende effekt og samtidig giver glans. Læs mere i vores guides om anvendelsen i håret.

MoroccanOil er ikke den eneste “synder” på markedet som lukrerer på en af verdens bedste olier og dermed er med til at forvirre forbrugerne.

Image Hosted by ImageShack.us

Nedenfor finder du nogle af de vildledende populære produkter der markedsføres og deres indhold, og der kommer snart flere til – Husk at indholdsbetegnelsen for ægte ren arganolie er Argania Spinosa Kernel Oil:

Agadir Argan Oil

Indhold: cyclopentasiloxane, dimethicone, cyclomethicone, argania spinosa kernal oil, capryly Methicone, phenyl trimethicone, fragrance.

Og de misbruger samtidig den skønne by Agadir´s navn.

MoroccanOil

Indhold: cyclopentasiloxane, dimethicone, cyclomethicone, butylphenyl methylpropional, argania spinoza kernel oil, linseed extract, fragrance supplement, FARVESTOFFER C Yellow-11, C Red-17, coumarin, benzyl benzoate and alpha-isomethyl ionone

Misbruger udtrykket som kan oversættes til Marokkansk Olie og MoroccanOil har aldrig produktionsmæssigt været i nærheden af Marokko, da det fremstilles i Israel.

One ‘N Only Argan Oil

Indhold:dimethicone, cyclopentasiloxane, dimethiconol, C12-15, alkyl benzoate, fragrance, argania spinosa kernel oil, Yellow 11 and Red 17

Enhver der ser det navn på varen tror ikke det er et blandingsprodukt.

Argan Secret Oil from Marrakesh

Indhold: Clopentasiloxane, Dimethicone, Phenyltrimethicone, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Fragrance

Lukrerer med deres usandheder på den populære by Marrakesh i Marokko.

OSMO Essence Berber Oil

Indhold: Cyclomethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Isopropyl Myristate, Argania Spinosa, Kernal Oil (Argan Oil), Cocus Nucifera (Coconut) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Benzophenone-3, Parfum (Fragrance), Eugenol, Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Limonene, Citral, CI 26100, CI 21230.

Osmo skammer sig heller ikke i vildledende produktnavne. Synd at berber befolkningen i Marokko skal lægge navn til et produkt med en betegnelse for et produkt som aldrig har eksisteret i Marokko.

Zenz Therapy Hair Elixir Argan

Indhold: Ikke til at finde online, beklageligt. Er et blandingsprodukt.

BaByliss Pro Argan Oil

Indhold: Kan heller ikke findes umiddelbart online, men er et blandingsprodukt. Vi ledte videre og fandt det som nogle helst holder skjult. Her er indholdet som i ligesom de andre tilfælde intet har med argan olie at gøre: Dimethlcone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, C12-15 Alkyl Benzoate, Fragrance (parfum), Argania Spinosa, Kernel Oil, Yellow 11, (CI 47000), Red, 17, (CI 26100).

Det mest sørgelige hvad angår beskrivelsen af dette produkt fra fra en af de større online shops er,  at de simpelthen ikke aner hvad de snakker om og nu begynder de at skrive til kunderne at denne silikoneblanding kan være god mod psoriasis – Det er jo ikke mindre end skandaløst! Her er hvad de skriver:

BaByliss PRO Argan Oil Treatment, er oliedråber som er alkoholfri, som øjeblikkeligt giver glans og blødgør håret så det ikke kruser. Denne Arganolie fedter ikke, men absorberes med det samme i håret. Den hjælper med at udglatte, og gør håret silkeblødt. Denne olie går ind og hjælper med at beskytte mod skader forårsaget af vejrpåvirkning, kemikalier, og et overdreven brug af glattejern, føntørrere og andre stylingsprodukter. Den går ind og giver et langtidsvirkende fugt, og samtidig reducerer kruset hår og spaltede spidser. Den skal bruges til alle hårtyper.

Denne olie kan også bruge til tør hud. den virker opstrammende og sinker hudens forældelse som følge af sol, forurening, rygning og stress. Den er modvirkende på irritation. Olien skulle også være god i tilfælde af psoriasis, akne og eksem problemer.

Det er så himmeltråbende vanvittigt at ingen forsøger at stoppe disse konstante vildledninger af forbrugerne og helt klare overtrædelser af markedsføringsloven.


MEN VI GØR NOGET VED DET NU!

http://arganol-faq.de

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (20 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 10 votes)
Ægte argan olie?, 7.8 out of 10 based on 20 ratings

2 Replies to “Ægte argan olie?”

  1. Hvor kan jeg købe den 100 procent ægte again olie – har endnu ikke fundet et sted jeg kan købe den. Håber at få hjælp her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*