Så du DR Kontant? Forbrugerne vildledes også med naturprodukter!

Naturlige kosmetiske produkter – kan de skabe allergi? Ja det kan de men det lader de fleste “hånt om” i deres egen overbevisning om sandheden, selvom forskningen siger det anerledes.

Der var nu ikke meget nyt i DR´s Kontant, da det i årevis har været kendt at tingene forholder sig således, at der anvendes indholdsstoffer i kosmetiske produkter som kan være problematiske, og det er uanset om det er i sine rene naturlige form eller som indhold i et kosmetisk produkts sammensætning af ingredienser.

DR´s Kontants journalistik kunne nu godt være lidt bedre og emnet de kradser i overfladen på er langt mere alvorligt end de fleste er bekendt med.

I Danmark findes der virksomheder, som vi snakker om i en anden tråd, der markedsfører argan olie som værende økologisk uden at der er en snært af dokumentation for det andet end at træerne ikke udsættes for kunstige gødestoffer.

Image Hosted by ImageShack.us

Men for at komme tilbage til DR´s Kontant om indholdsstoffer, så skal man lige huske at have “tungen” lige i munden. Der sker hele tiden en udvikling i den kosmetiske verden og firmaernes forskere finder flere og flere interessante ting der kan have en helbredende effekt eller være ekstra virksomt mod specielle ting, det kan være mod rynker eller acne og mange andrre ting.

Det der desværre ikke er noget nyt i, det er at der er flere og flere der får konstateret allergi og derfor får nogle ubehagelige oplevelser når de kommer i kontakt med forskellige fødevarer eller duftstoffer og lignende.

Duftstoffer i sin rene form i essentielle olier er kraftige og de essentielle olier indenholder, til trods for de er helt rene og naturlige, nogle indholdsstoffer som kan give allergiske reaktioner.

DR´s Kontant snakkede om limonen, og nu er det sådan at limonen indgår i mange mange essentielle olier, og grundet EU direktivet der omfatter oplysninger om duftstoffer som indeholder ét eller nogle af de 26 mest allergene duftstoffer, så skal det deklareres på ingredienslisten. Der er en helt fin løsning, for så kan de der er allergiske overfor limonen eller tilsvarende undgå dette.

Det er ikke alle der ved det, men limonen indgår naturligt i essentielle olier som lavendel, rosmarin, geranium, eucalyptus, ren rosen olie, neroli og mange mange flere essentielle olier. Vi vil senere komme med en mere komplet liste over hvilke essentielle olier vi har kendskab til som indeholder limonen.

Man skal være opmærksom på disse indholdsstoffer, men de af os der arbejder professionelt med kosmetiske produkter af naturlig oprindelse, vi overholder naturligvis de grænseværdier som der vejledes i fra EU og andre internationale firmaers videnskab.

Vi kommer med yderligere info om emnet løbende…

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Så du DR Kontant? Forbrugerne vildledes også med naturprodukter!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*